پژوهشکده علوم شناختی - 1403/5/25

تعیین منبع خطای حافظه کاری در بیماران مبتلا به ام اس

محققان پژوهشکده علوم شناختی (IPM) شواهدی مبنی بر تعیین منبع خطای حافظه کاری در بیماران مبتلا به ام اس یافته اند. این اثر در eLife منتشر شده است.

بیماری مولتیپل اسکلروزیس، یا ام اس، یک بیماری التهابی است که بیشتر بالغین جوان را مبتلا می‌کند. برخلاف بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی، میزان آسیب های شناختی بیماری ام اس به صورت کامل مطالعه نشده است و به خوبی مشخص نشده است.
در یک سری مطالعات، که جدیدترین آن در مجله "ای لایف" به چاپ رسیده است، مهدی صنایعی، از پژوهشکده علوم شناختی، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، با همکاری ایمان ادیبی، از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، نشان دادند در حالی که بیماران مبتلا به ام اس از نظر عمکرد "توجه" مشکل شدیدی ندارند، "حافظه کاری" آنها به شدت آسیب دیده است.
علاوه بر این، با استفاده از مدل سازی شناختی، آنها نشان دادند که این آسیب حافظه کاری در بیماران ام اس، شبیه به آسیب حافظه کاری در بیماران مبتلا به آلزایمر است، در حالی که با آسیب حافظه کاری در مبتلایان به بیماری پارکینسون متفاوت است. بررسی این موضوع که آیا بیماری ام اس و آلزایمر از طریق یک مسیر یا مسیر های متفاوتی باعث آسیب به حافظه کاری می شوند، نیاز به تحقیق و بررسی بیشتر دارد.

لینک مقالات :
eLife