پژوهشگاه دانش‌های بنیادی - 1398/4/29

ایرج کلانتری

۱۳۲۶-۱۳۹۸

ایرج کلانتری، منطقدان سرشناس ایرانی‌تبار، روز ۱۲ خرداد ۱۳۹۸، در ۷۲ سالگی، در شیکاگو درگذشت. وی پس از ۴۰ سال تحقیق و تدریس در دانشگاه ایلینوی غربی (WIU) و ۱۹ سال ریاست بخش ریاضیات و فلسفهٔ آن دانشگاه اخیراً بازنشسته شده بود. کلانتری محقق و مدرسی شایسته و صاحب دستاوردهای بسیار در حوزهٔ منطق ریاضی بود و تاثیر ماندگاری بر چند نسل از دانشجویان و بسیاری از همکاران خود داشته است.

ایرج کلانتری، متولد فروردین ماه ۱۳۲۶ در تهران، در ۱۸ سالگی به آمریکا رفت. وی مدرک کارشناسی را در ریاضیات و فیزیک از دانشگاه ویسکانسین در ریورفالز، و مدرک کارشناسی ارشد را در ریاضیات کاربردی و نیز درجهٔ دکتری منطق ریاضی را از دانشگاه کرنل گرفت.

دکتر کلانتری در برگزاری دو همایش مهم در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی مشارکت کرد: همایش «منطق، جبر و حساب» در سال ۱۳۸۲ و «کنفرانس منطق آی‌پی‌ام، ۲۰۰۷» در ۱۳۸۶. مقاله‌نامه‌های این همایش‌ها پس از ویراستاری به کمک داوران بین‌المللی به چاپ رسید.

متن زیر، یادنامه‌ای به قلم دکتر علی عنایت، استاد دانشگاه گوتنبرگ سوئد است. این نوشته همراه با مطالب دیگری دربارهٔ ایرج کلانتری بعداً در مجلهٔ اخبار پژوهشگاه انتشار خواهد یافت.

"به یاد دکتر ایرج کلانتری"، علی عنایت